Ohjelmistosuunnittelija/t palveluksessasi

Devolution Oy on tuore ja ketterä, mutta erittäin kokenut ohjelmistokehitysyritys. Yrityksen takana on taitava ohjelmistosuunnittelija – Mikko Kurkela. Mikko tiimeineen tarjoaa laadukasta palvelua eri kokoisiin ohjelmistokehitystarpeisiin sekä suurille että pienemmille yrityksille.

Jos olet ohjelmistosuunnittelija, hae mukaan tiimiin
Jos olet ohjelmistosuunnittelija, hae mukaan tiimiin

Devolutionin palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa: ohjelmistokehitys, ohjelmistoprojektit, sovelluskehitys, sovellusprojektit, ulkoistettu ohjelmistokehitys, SaaS-projektit, konsulttikoodaus, IT-konsultointi, DevOps-toimintamalli ja -kyvykkyyksien arviointi ja testausautomaatio.

Ohjelmistosuunnittelija, lue Mikon uskomaton tarina

Ohjelmistosuunnittelija Mikko Kurkela on lähtöisin Rovaniemeltä. Kilpaurheilun lisäksi häntä kiehtoi koodaaminen jo peruskoulussa ja lukiossa. Nuorukainen halusi oppia koodirivien salat ja ymmärtää sen, kuinka verkkosivut, erilaiset tietokannat ja verkkopalvelut käytännössä toimivat. Hän etsi logiikkaa niiden takana.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Mikko puntaroi uravalintakysymyksiä ja mietti vakavasti, mihin hän haluaa ammatillisesti profiloitua. Mieluisa urheiluharrastus puolsi kotipaikkakunnalle jäämistä. Sen lisäksi paikallisen ammattikorkeakoulun opetustarjonta ohjelmistosuunnitteluun liittyen kuulosti ohjelmistosuunnittelijan polkua kartoittaneen lahjakkuuden tulevaisuuden suunnitelmiin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta.

Ammattikorkeakoulun ovet avautuivat ja Mikko pääsi oppimaan lisää mieluisasta alasta. Opiskeluissa hän syventyi muun muassa C, C++, Java ja C# (C sharp) ohjelmointikieliin. Pääpaino oli desktop-ohjelmistojen kehittämisen parissa, mutta sen lisäksi tehtiin myös mobiiliohjelmointiin liittyviä taskeja. Opiskelujen lisäksi Mikko puursi omienkin ohjelmistoprojektien parissa ja täydensi osaamistaan itsenäisesti.

CERN halusi Mikon

AMK-työharjoittelun tullessa ajankohtaiseksi ulkomaat ja kansainväliset tehtävät kiinnostivat, joten Mikko otti suoraan yhteyttä CERN:iin. Kyseessä oli – ei enempää eikä vähempää – kuin maailman suurin hiukkasfysiikan tutkimuskeskus. Yhteydenotto poiki kolmen kuukauden harjoittelun kesäiseen Sveitsiin rakentamaan profilointiohjelmistoa.

Ohjelmistoa rakennettiin C:n, C++ ja Assemblyn avulla, joten Mikko opetteli yhden uuden ohjelmointikielen osaksi jo ennestään kattavaa työkalupakkiaan. Harjoittelu sujui loistavasti ja CERN:istä pyydettiinkin Mikkoa töihin myös seuraavana kesänä. Näinä kuukausina syntyi myös opinnäytetyö jo aiemmin mainittuun profilointiohjelmistoon liittyen.

Mikosta oli uutteran ja päämäärätietoisen työn ansiosta kehittynyt taitava ohjelmistosuunnittelija. Työt CERN:issä olisivat jatkuneet, mutta vakituinen työpaikka Suomessa sekä nykyinen vaimo saivat miehen muuttamaan Kajaaniin ja aloittamaan työt ohjelmistosuunnittelijana Raute Oyj:llä.

Ohjelmistosuunnittelija eri puolilla maailmaa

Rautella Mikko ehti olla töissä viiden vuoden ajan ja tänä aikana koodiosaamisen taso viritettiin huippuunsa. Ensimmäinen työvuosi vierähti pääsääntöisesti ohjelmistokehittäjän roolissa ja työskentelyssä asiakasrajapinnassa, sillä ohjelmistoasennuksia tehtiin fyysisesti asiakkaiden toimintaympäristöissä ympäri maailmaa.

Seuraavina vuosina siirryttiin testiautomaatioiden kehittämisen pariin, jonka yhteydessä Python sekä Robot Framework tulivat tutuiksi. Tässä vaiheessa Mikolla alkoi ensimmäisiä kertoja herätä ajatuksia uudenlaisesta kokonaisuudesta ja palvelusta, jossa vallitsevia prosesseja ja ohjelmistoalan totuttuja käytäntöjä olisi kehitetty aiempaa tehokkaammiksi.

Innovointi ja intohimo ajoivat yrittäjäksi

Mikko kiinnostui varsinaisen koodaamisen lisäksi nimenomaan innovatiivisesta kehitystyöstä. Jatkuva halu kehittää olemassa olevia prosesseja ja sen kautta myös oman osaamisen viilaaminen kristallinkirkkaaksi ammattitaidoksi ajoi Mikkoa urallaan eteenpäin.

Seuraavat haltuun otettavat osa-alueet ohjelmistokehityksessä ja liiketoimintaprosesseissa olivatkin luontevasti testiautomaatio sekä koko DevOps-kokonaisuus. Syvälliseen asiaan vihkiytymisen myötä Mikon taitoihin ovat aiemmin mainittujen koodikielien lisäksi tarttuneet matkaan muun muassa JavaScript-osaaminen (myös React sekä muita kirjastoja), PHP ja Node.js.

Kaiken kaikkiaan meritoitunut ohjelmistosuunnittelija-Mikko hallitsee monipuolisesti erilaiset ohjelmointialustat, ohjelmointiympäristöt ja työmenetelmät – mikro- ja makrotason. Hän ymmärtää niin yksittäisen koodaajan/devaajan työn kuin ohjelmistokehittämisen ja -arkkitehtuurin kokonaisuutena.

Intohimosta ohjelmistojen ja prosessien kehittämistä kohtaan Mikko päättikin perustaa oman yrityksen, joka oli luonteva askel kohti vielä kirjoittamatonta tulevaisuutta. Tämän Mikon tekemän päätöksen johdosta sinäkin arvoisa verkkosivuillamme kävijä luet parhaillaan Devolution Oy:n syntytarinaa.

Jos olet ohjelmistosuunnittelija, tutustu Devaajaksi?-osioon.