DevOps

DevOps on ohjelmistokehityksen toimintamalli, jossa automaatio, työskentelykulttuuri, mittarit ja jakaminen yhdistyvät nopeaksi sekä laadukkaaksi kehitystyöksi. Se ei ole kuitenkaan pelkkä prosessi – se on saumattoman yhteistyön kulttuuri.

Meillä, Devolutionilla DevOpsin periaatteet on integroitu osaksi kaikkea toimintaamme. Sen lisäksi, että toteutamme kaikki projektimme toimintamallin avulla, autamme myös asiakkaitamme DevOps-käytäntöjen sisäänajamisessa. Kaikki lähtee liikkeelle lähtötilanteen ja tavoitteiden määrittämisestä.

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Miten me autamme asiakkaitamme DevOpsin avulla?

Toteutamme lähtötilannekartoituksen, jonka pohjalta luodaan selkeät suuntaviivat prosessien kehittämiseksi.

Kartoituksesta saat analyysin organisaatiosi ohjelmistokehityksen tilasta sekä räätälöidyt etenemisvaiheet jatkoa ajatellen.

Devolutionin tekemässä lähtötasokartoituksessa hyödynnetään Atlassianin tutuksi tekemää CALMS-mallia.

Rakennamme asiakkaillemme modernin CI/CD-putken, joka sopii organisaation tarpeisiin. Ratkaisu integroituu saumattomasti olemassa oleviin järjestelmiin sekä käytettyihin työkaluihin. Kokonaisuuden toteutamme tehokkaissa ja täsmällisesti määritellyissä jaksoissa eli sprinteissä.

On hyvä muistaa, että toimintamalli on paljon muutakin kuin automaatiota ja valikoima uusia työkaluja.

Kiinnostaako nykyistä paremmin toteutettu ympäristöjen- ja palvelujen hallinta? Entäpä parempi tietoturva?

Me autamme sinua hallitsemaan riskiä, parantamaan tuottavuutta ja pienentämään kustannuksia. Kokeile DevOpsin avulla muotoiltuja palvelujamme ja näe tuloksia itse!

DevOps perusperiaatteet

DevOps on hyvin skaalautuva toimintamalli, joka sopii niin pienille projekteille kuin suurillekin organisoinnin yksiköille. Sen tavoitteena on saada tuotteet ja palvelut mahdollisimman nopeasti käyttöön. Sen avulla tuotekehitys ja -valmistus tapahtuvat tiiviissä yhteistyössä sekä projektitiimin että asiakkaan vastuuhenkilöiden kanssa.

DevOps-toimintamallia noudattamalla, tuote voidaan jakaa osiin, jotka kehitetään ja valmistetaan erikseen. Olennaisessa osassa nopean ja tehokkaan tuotannon varmistamisessa on automaatio, joka toteutetaan Continuous Integration (CI) -työkaluilla. Automatisointi helpottaa ja nopeuttaa tuotekehitystä ja -valmistusta, mikä puolestaan johtaa parempaan lopputulokseen.

Continuous Delivery (CD) on puolestaan jatkumoa toimintamallin tarjoamalle nopealle ja tehokkaalle tuotannolle. CD-toimintamallilla voidaan varmistaa, että kaikki tuotteen osa-alueet ovat aina ajan tasalla ja saatavilla asiakkaille. CD on osa DevOpsin automaatio- ja jatkuvuusstrategiaa, ja se täydentää DevOpsin toimintaa.

DevOps konsepti kuvattuna

Valmiina kehittämään ohjelmistoasi tai parantamaan prosessiesi tehoa? Ota yhteyttä!

Varaa alkukartoitus

(Jotta näkisit kalenterin, sinun tulee hyväksyä evästeet)