Tietosuojaseloste

Devolution Oy:n tietosuojakäytäntö – näin käsittelemme henkilötietojasi

  1. Keitä me olemme ja mikä tämä sivu on

Tässä tietosuojakäytännössä (jäljempänä ”käytäntö”) kerromme meidän, Devolution Oy:n
(myöh. ”me”), yksityisyydensuojaa koskevista käytännöistä toimiessamme palveluidemme suhteen
rekisterinpitäjänä. Me toimimme Suomessa yritystunnuksella 3129924-4 ja rekisteröity kotipaikkamme
sijaitsee osoitteessa Rautatienkatu 21 B, 33100 Tampere.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (”asetus”) mukaisesti haluamme informoida sivustomme/palvelumme
käyttäjiä sekä nykyisiä ja mahdollisia yhteistyökumppaneitamme henkilötietojen käsittelystämme tiiviisti
esitetyssä, läpinäkyvässä, helposti ymmärrettävässä muodossa selkeällä ja yksinkertaisella kielellä.
Yksityisyydensuojasi on meille tärkeä ja meidän on kerrottava, kuinka keräämme, käsittelemme ja
tarvittaessa luovutamme henkilötietojasi. Tavoitteemme on, että sivustomme/palvelumme on käyttäjille
turvallinen ja suojattu ympäristö.

Jatkamalla sivustomme käyttöä annat suostumuksesi henkilötietojesi keräämiseen, käyttöön ja
luovuttamiseen (yhdessä ”henkilötietojen käsittely”) tämän käytännön mukaisesti.
Mikäli alla olevien tietojen lisäksi tietosuojakäytännöistämme herää kysymyksiä, pyydämme olemaan
rohkeasti yhteydessä.

  1. Tietosuoja-asioiden yhteyshenkilömme

Tätä käytäntöä koskeviin kysymyksiin vastaa tietosuoja-asioiden yhteyshenkilömme Mikko Kurkela
(mikko.kurkela@devolution.fi).

  1. Henkilörekisterimme

Käsittelemme henkilötietojasi mahdollisesti eri tarkoituksiin ja näin ollen osin eri rekistereissä.

  1. Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme(a) sinulta itseltäsi tai käyttämäsi palveluiden kautta
    Keräämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja silloin, kun annat ne meille sivustolle
    rekisteröidyn käyttäjätilisi kautta, täytät sivustolle olevia lomakkeita tai ollessamme yhteydessä muutoin
    tai sopimusvelvoitteitamme täyttäessämme. Rekistereissämme käsitellään muun muassa seuraaviin
    tietoryhmiin sisältyviä tietoja: nimi, sähköpostiosoite, kotikunta, puhelinnumero ja
    yrityksen ohjelmistokehitystarpeisiin liittyviä tietoja.Me keräämme rekisteröityneiltä käyttäjiltä palvelun käyttäjätilille vähintään tarvittavat perushenkilötiedot
    (nimi ja sähköposti). Ilman näitä tietoja emme voi hyväksyä rekisteröitymistä sivustollemme emmekä voi
    tarjota palveluitamme käyttöösi (”pakolliset tiedot”). Lisäksi voit luovuttaa meille vapaaehtoisesti muita
    henkilötietojasi käyttäjätilin kautta (”vapaaehtoiset tiedot”).

    (b) käyttämällä evästeitä
    Lisäksi käytämme nk. evästeitä kerätäksemme yleisesti internetin käyttöäsi koskevaa tietoa. Tällaisia
    tietoja ovat esimerkiksi IP-osoitteet, selaimen versio, vierailujen määrä ja vastaavat internetin käyttöä ja
    sivuston vierailuja koskevat tiedot. ”Eväste” on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneesi
    kiintolevylle. Evästeiden avulla voimme parantaa sivustoamme ja tarjota tarpeisiisi tarkemmin sovitettuja
    palveluja, esimerkiksi tallentamalla suosikkisi ja tunnistamalla sinut aina, kun palaat sivuillemme. Voit
    estää evästeiden tallentumisen sivuston evästeasetuksista tai aktivoimalla kyseiset asetukset
    internetselaimestasi. Huomioi kuitenkin, että evästeiden hyväksymättä jättäminen saattaa estää pääsysi
    tiettyihin sivustomme toimintoihin.

    Voimme käyttää evästeitä ja muita samankaltaisia teknologioita myös tilastollisiin tarkoituksiin, kuten
    kerätäksemme tilastoja verkkosivun käytöstä. Tämän tarkoituksena on lisätä ymmärrystämme, kuinka
    käyttäjät käyttävät verkkosivua ja toisaalta parantaa käyttäjäkokemusta. Saatamme käyttää esimerkiksi
    seuraavia ulkopuolisia palveluita evästeisiin liittyen:

    – Google Analytics, lue lisää: https://policies.google.com/privacy?hl=fi

    (c) muuten
    Käytämme myös julkisia lähteitä tarvittaessa, jotta voimme varmistaa esimerkiksi tietojen oikeellisuuden
    ja ajantasaisuuden. Lisäksi olemme digitaalisen työkalumme käyttöönoton, lomakkeen lähetyksen tai esimerkiksi oppaan latauksen yhteydessä antamallasi suostumuksella voineet lisätä tietosi uutiskirjeemme saajaksi.

    5. Henkilötietojen käsittelymme tarkoitukset ja oikeusperusteet

Käsittelemme tämän tietosuojakäytänteen mukaisia henkilötietoja ensisijaisesti palvelun tarjoamiseksi ja
näin sopimuksen täyttämiseksi, mutta myös raportointiin/tilastointiin/kehittämiseen/tutkimuksiin sekä tiedottaaksemme
tuotteistamme ja palveluistamme. Käsittelemme tietoja siten seuraavien oikeusperusteiden nojalla:
sopimuksen täyttämiseksi, lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi sekä oikeutetun edun ja
suostumuksen perusteella.

Oikeutettu etumme koskee erityisesti tietoisuuden lisäämistä tuotteistamme ja palveluistamme sekä
toimintojemme kehittämistä.

Em. oikeusperustein käytämme sivustoltamme keräämiämme tietoja kootusti seuraavasti:

  • taataksemme, että sivuston sisältö esitetään sinulle ja tietokoneellesi kaikkein tehokkaimmassa
    muodossa;
  • täyttääksemme välillemme syntyneiden sopimusten mukaiset velvollisuutemme;
  • salliaksemme sinulle halutessasi pääsyn palvelumme interaktiivisiin toimintoihin;
  • ilmoittaaksemme sinulle palvelumme muutoksista;
  • asiakaspalveluumme;
  • varmistaaksemme, että käyttäjät noudattavat hyväksymiään käyttöehtoja.

Keräämme ja käsittelemme vain henkilötietoja, jotka ovat tarpeen toimintamme harjoittamista ja sinun
(tai organisaatiosi) palvelemista varten.

Voimme luovuttaa henkilötietoja muille osapuolille:

  • suostumuksellasi;
  • palvelumme tarjoamisen ja näin sopimuksen täyttämisen edellyttämässä laajuudessa;
  • kun yhteistyökumppanimme (esimerkiksi IT-tuki) käsittelevät toimeksiannostamme henkilötietoja
    meidän puolestamme ja ohjeidemme mukaisesti (sitoutamme kaikki tällaiset kumppanimme
    vastaaviin käytäntöihin kuin meillä);
  • anonymisoituina tutkimukselliseen käyttöön; sekä lisäksi
  • kun arvioimme, että luovuttaminen on välttämätöntä mm. oikeuksiemme toteuttamiseksi,
    turvallisuuden varmistamiseksi tai esimerkiksi viranomaispyyntöihin vastaamiseksi.
    Voimme luovuttaa tietojasi suostumuksellasi myös muille osapuolille.
    Tietojasi ei siirretä toimestamme EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
  1. Tietojen siirto internetissä

Valitettavasti tietojen siirto internetissä ei ole täysin turvallista. Siksi vastaat tekemästäsi tiedonsiirrosta
itse. Vastaanotettuamme tietosi sovellamme tiukkoja menettelyjä ja turvallisuustoimenpiteitä
estääksemme asiattomilta pääsyn tietoihisi. Emme kuitenkaan voi taata, että meille antamasi tiedot ovat
täysin suojassa kolmansien osapuolten väärinkäytöksiltä. Saatuasi pääsyn sivuston määrättyihin
toimintoihin, olet itse vastuussa pääsyyn liittyvien tunnusten säilyttämisestä salaisena. Edellytämme, ettet
paljasta tunnustietoja kenellekään.

  1. Ulkopuoliset palvelut

Voimme käyttää kolmansien osapuolten sovelluksia ja sisältötyökaluja verkkosivujemme tietyissä osissa.
Kun käytät tällaisia sovelluksia tai sisältötyökaluja, kyseiset kolmannet osapuolet voivat saada
henkilötietojasi esim. silloin kun olet kirjautuneena kyseisiin palveluihin.

  1. Henkilötietojen säilytys

Käsittelemme henkilötietoja kunkin käyttötarkoituksen mukaisesti ja vain käytön ajan. Haluamme
muistuttaa, että meitä sitovat lainmukaiset velvoitteet saattavat edellyttää tietojen säilyttämistä myös
välillämme olevan sopimuksen päättymisen jälkeen. Lisäksi on hyvä huomioida, että saatamme säilyttää
tarvittaessa tilastoinnin kannalta oleellisia tietoja niin, että asiakas ei ole niistä tunnistettavissa suoraan tai
välillisesti.

  1. Oikeutesi rekisteröitynä

Rekisteröitynä sinulla on:

  • oikeus saada pääsy henkilötietoihin: käyttäjätilisi kautta voit tarkistaa suurimman osan meille
    antamistasi tiedoista mutta voit olla lisäksi meihin yhteydessä ja tarkistaa, mitä muita tietoja
    sinusta on mahdollisesti tallennettu;
  • oikeus tietojen oikaisemiseen: voit muuttaa käyttäjätilisi kautta meille antamiasi tietoja oikeiksi ja
    ajantasaisesti käyttäjätilisi kautta, mutta jos et saa itse oikaistua haluamiasi tietoja, voit olla meihin
    yhteydessä ja pyytää, että virheelliset tiedot oikaistaan;
  • oikeus tietojen poistamiseen: mikäli käyttötarkoitus on päättynyt, poistamme tietosi ja sinulla on
    oikeus tätä meiltä myös vaatia;
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen: voit olla meihin yhteydessä ja voit lainsäädännön rajoissa rajoittaa
    henkilötietojesi käsittelyä;
  • vastustamisoikeus: olemme luoneet mekanismit, joilla käyttäjät voivat vastustaa henkilötietojensa
    käsittelyä lainsäädännön rajoissa ja esimerkiksi peruuttaa vapaasti aiemmin
    antamansa suostumuksen ottaen kuitenkin huomioon, että emme voi vaikuttaa kolmannen
    palveluihin; ja
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: voit olla meihin yhteydessä, jos tarvitset tietojasi
    muissa kuin meidän järjestelmissämme ja pyrimme antamaan tiedot siten, että ne voidaan siirtää
    toiseen järjestelmään.

Huomioithan kaikkien edellä todettujen osalta, että oikeutesi voivat olla rajoitettuja sellaisten
henkilötietojen osalta, jotka:

  • ovat välttämättömiä tässä käytännössä määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi;
  • joiden säilyttämistä laki edellyttää; tai joiden osalta
  • meillä on myös muita velvoitteita (esim. viranomaissääntelyyn liittyen).

Vaikka pyrimme toimimaan kaikilta osin tietosuojalainsäädännön mukaisesti, voit tarvittaessa olla
yhteydessä yhteyshenkilöömme tai tehdä valituksen asianomaiselle valvontaviranomaiselle (ks.
lisää http://tietosuoja.fi).

  1. Muuta

Hyödynnämme henkilötietojasi myös automaattisesti toimintojemme laadun (mm. tiedotuksemme
kohdistuminen) varmistamiseksi. Emme kuitenkaan tee henkilötietojesi perusteella yksittäispäätöksiä.

  1. Linkit ja muut sivustot

Tämä käytäntö ei koske kolmansien osapuolien sivustoja (mahdollisista linkeistä huolimatta), koska emme
voi tällaisiin sivustoihin tai niiden tietosuojakäytäntöihin vaikuttaa.

  1. Käytännön päivitykset

Tarkastelemme tätä käytännöstä säännöllisesti ja julkaisemme mahdolliset päivitykset tällä sivulla. Tämän
käytännön sisältö päivitettiin viimeksi 27.3.2022.

 

Evästekäytäntö

Mikä on eväste?

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Eväste ei ole ohjelma, eikä se sisällä haittaohjelmia tai viruksia.

Kuinka sivusto käyttää evästeitä

Osa evästeistä on välttämättömiä sivuston toiminnalle. Saamme evästeiden kautta tietoa myös siitä, miksi vierailet sivustollamme. Näiden tietojen avulla optimoimme sivustoa vastaamaan tarpeitasi ja mielenkiinnon kohteitasi entistäkin paremmin. Evästeet muistavat asioita, kuten ostoskoriin lisätyt tuotteet, sivuston aiemmat käyttökerrat sekä sen, oletko kirjautunut sivustolle ja mitä kieltä ja valuuttaa käytät sivustolla. Evästeiden avulla näet muilla sivustoilla sinulle kohdistettuja mainoksiamme. Käytämme evästeitä palvelumme osana, sillä niiden avulla näet sivustollamme sinua kiinnostavaa sisältöä.

Evästeitä tallentavat palvelut ja evästeiden käyttötarkoitukset on kerrottu eri evästeluokkien alla:

Kuinka pitkäksi aikaa evästeet tallennetaan?

Laitteisiin ja selaimiin tallennettujen evästeiden voimassaoloaika vaihtelee. Evästeen voimassaoloaika lasketaan edellisestä kerrasta, kun vierailit sivustolla. Kun evästeen voimassaoloaika päättyy, se poistetaan automaattisesti. Kaikkien evästeidemme voimassaoloajat on kerrottu evästeperiaatteessamme.

Evästeiden estäminen tai poistaminen

Voit milloin vain estää kaikki evästeet ja/tai kolmannen osapuolen evästeet vaihtamalla tietokoneesi, tablettisi tai älypuhelimesi selainasetuksia. Näiden asetusten sijainti riippuu käyttämästäsi selaimesta. Muistathan kuitenkin, että jos estät kaikki evästeet ja/tai kolmannen osapuolen evästeet, et voi käyttää sivuston kaikkia toimintoja ja palveluita (sillä niiden toiminta perustuu evästeisiin).

Kuinka evästeet poistetaan?

Aiemmin hyväksymäsi evästeet on helppo poistaa. Poistamistapa riippuu käyttämästäsi selaimesta (Chrome, Firefox, Safari jne.) ja laitteesta (älypuhelin, tabletti, PC, Mac).
Evästeet poistetaan yleensä asetusvalikon turvallisuus- ja yksityisyysasetuksissa, mutta tämä on selainkohtaista.

Antamasi suostumuksen muuttaminen

Voit muuttaa antamaasi suostumusta joko poistamalla evästeet selaimestasi tai vaihtamalla aiemman valintasi alempaa.

 

Onko sinulla kysyttävää?

Jos haluat lähettää meille palautetta tai kysymyksiä koskien näitä tietoja tai tietojesi käsittelyä, otathan yhteyttä meihin. Cookiebot päivittää evästekäytäntöä kerran kuukaudessa. Jos sinulla on kysymyksiä koskien evästekäytäntöämme, otathan yhteyttä Cookiebot:iin heidän sivustonsa kautta.