Ohjelmisto­kehitys

Ohjelmistokehitys on kattotermi, joka pitää sisällään useita erilaisia osa-alueita aina ideoinnista valmiiden ohjelmistojen ylläpitoon. Devolution tarjoaa apua projektin koko elinkaaren ajalle.

Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Mitä on ohjelmistokehitys?

Ohjelmistokehitys on olennainen osa modernia liiketoimintaa ja se mahdollistaa innovatiivisten ja tehokkaiden digitaalisten ratkaisujen luomisen. Samalla, se toimii myös kattoterminä useille erilaisille osa-alueille, aina ideointivaiheesta valmiiden ohjelmistojen ylläpitoon asti.

Me Devolutionilla ymmärrämme, että jokainen projekti on ainutlaatuinen, ja lähestymme jokaista tehtävää tinkimättömällä sitoutumuksella laatuun ja tuloksiin. Ketterä kehitysmenetelmämmemme avulla, voimme sopeutua nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja varmistaa sen, että lopputulos ylittää odotuksesi

Uuden ohjelmiston suunnittelu Uuden ohjelmiston toteutus Nykyisen ohjelmiston kehitys Ohjelmiston ylläpito DevOps konsultointi Testiautomaatio ja yksikkötestaus

Ohjelmistokehityksen osa-alueet

Saat helposti ylläpidettävän ohjelmiston, jossa on kattava automaattitestaus ja viimeisen päälle hiottu projektiympäristö. Se pitää sisällään mm.

  • Staattinen analyysin
  • Yksikkötestauksen
  • Merge request -testauksen
  • IaC:n periaatteella luodut testi- ja tuotantoympäristöt

Alustapalveluiden suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Eikä mikään ihme, sillä mikä olisikaan parempi tapa yhdistää yritykset ja kuluttajat toisiinsa kuin helppokäyttöinen alustapalvelusovellus.

Toimitamme myös yksittäisiä komponentteja, palveluita tai kirjastoja, jotka tarvitaan osaksi projektia.

Myös yksittäiset komponentit sisältävät samat laatustandardit kuin kokonaisissa ohjelmistoprojekteissa.

Huolehdimme ohjelmiston turvallisesta saavutettavuudesta tuotantoympäristössä.

Huomioi kuitenkin, että lähtökohtaisesti tarjoamme tätä palvelua vain itse kehittämillemme ohjelmistoille. Tämä siksi, koska legacy-ohjelmiston ylläpidossa on tunnetusti omat yllätyksensä.

Web-sovelluksia ja mobiiliapplikaatiota teemme ja kehitämme pääasiassa React- ja React Native -teknologioilla hyödyntämällä palvelitonta tietojenkäsittelyä, modernia ohjelmistoarkkitehtuuria (Micro Services & Serverless) sekä EventSourcing ratkaisuja.

Ota yhteyttä ja kerro minkälaisessa projektissa voisimme auttaa

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Saisinko oikeasti ketterää ohjelmistokehitystä?

Ketterä ohjelmistokehitys on vakiinnuttanut paikkansa sekä yritysten prosesseissa että ihmisten sydämissä siitä lähtien kun Agile Manifesto julkaistiin vuonna 2001. Harmillisen usein ketterä kehitys ei kuitenkaan ole ketterää kehitystä vaan prosessi saattaa muistuttaa enemmän vesiputousmallia kuin oikeaa agilea.

Viimeisen 15-vuoden aikana, olemme työskennelleet lukuisissa yrityksissä sekä sadoissa erilaisissa projekteissa. Tänä aikana meille on kehittynyt laaja näkemys siitä, minkä vuoksi ohjelmistoprojektit usein epäonnistuvat. Kokemuksemme mukaan, suurimmat haasteet osalta tulevat siitä, että projektia johtavat henkilöt ovat liian kokemattomia. Tästä johtuen tekeminen rönsyilee eikä projekti pysy enää oikeasti ketteränä.

Perustajamme Mikko päätti vastata haasteeseen ja näin aloimme kehittää omaa prosessiamme. Nykyisellään hyödynnämme Mikon Scrumin pohjalta modifioimaa prosessia kaikissa asiakasprojekteissamme. Prosessimme tärkein yksittäinen komponentti on ehdottomasti se, että meillä projektia johtaa aina kokenut ohjelmistokehittäjä.

Viimeisen vuoden aikana onnistuneet projektit ovat aiheuttaneet sen, että prosessi on kerännyt mielenkiintoa myös ohjelmistoprojektien ulkopuolelta. Asiakkaamme ovat nimittäin olleet kiinnostuneita implementoimaan prosessin myös osaksi omia käytäntöjään.

Mikäli siis kaipaat apua ohjelmistokehityksen osalta tai haluat muuten vain tehostaa ja hioa omia prosessejasi, niin ole meihin yhteydessä ja järjestetään maksuton lähtötason arviointi.