IT-konsultointi

Osta IT-konsultointi joko jatkuvana palveluna tai projektiluontoisena tekemisenä. Ammattilaisemme auttavat sinua löytämään tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja erilaisiin liiketoiminnan haasteisiin. Voimme esimerkiksi parantaa yrityksesi tuottavuutta karsimalla “tyhmiä” manuaalisia toimintoja.

Varaa ilmainen alkukartoitus
Varaa ilmainen alkukartoitus

Mitä IT-konsultointi on?

IT-konsultointi (tai tietotekniikkakonsultointi) tarkoittaa asiantuntijapalvelua, jossa yritys käyttää oman organisaationsa ulkopuolista ammattilaista tietotekniikkaan liittyvien liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. IT-konsultointi voi sisältää mm. järjestelmäuudistuksen suunnittelua, tietoturvan kehittämistä taikka integraatioiden toteutusta. Myös ohjelmistokehitys ja erityisesti olemassa olevien ohjelmistojen kehittäminen on yksi IT-konsultoinnin muoto.

Mistä tunnistaa osaavan IT-konsultin?

Ammattilainen lähtee aina liikkeelle siitä, että hän kartoittaa tarkasti asiakkaansa nykyisen tilanteen – sekä teknologian että liiketoiminnan näkövinkkelistä. Tämä tapahtuu tyypillisesti n. 1-5 päivää kestävällä tutustumisjaksolla, jossa konsultti haastattelee  yrityksen kohdealueen avainhenkilöitä ja tutustuu nykyisellään käytössä oleviin ratkaisuihin, rajapintoihin sekä olemassa olevaan tekniseen infrastruktuuriin.

Tutustumisjakson pohjalta laaditaan raportti, joka käydään tarkasti asiakkaan kanssa läpi. Raportti pitää sisällään konsultin kehitysehdotukset sekä kustanusarvion niiden toteuttamiseksi. Tilanteesta riippuen, raportin pohjalta voidaan alkaa valmistelemaan esimerkiksi laajempaa dokumentaatiota tai esiselvitystä isoa järjestelmäuudistusta ajatellen. Toinen vaihtoehto voisi olla yksityiskohtainen suunnitelma, missä integraatioita hyödyntämällä on mahdollista pienentää asiakaspalvelun työmäärää jopa 50%. Jälkimmäisen esimerkin avulla on mahdollista painaa yrityksen osastokohtaiset kustannukset pienemmäksi, samalla parantaen asiakastyytyväisyyteen kohdistuvan työn laatua.

Oli tarpeesi mikä tahansa, Devolution auttaa sinua selvittämään nykyisen lähtötilanteen, olemassa olevat haasteet, sekä ne ratkaisut mitä tarvitaan, jotta tulevaisuudelle asetetut tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Yhteistyö onnistuu joustavasti sekä lyhyelle että pidemälle ajalle. Tälläkin hetkellä meillä on käynnissä pieniä, alle 1kk pituisia projekteja sekä yli 6kk kestäviä vaativampia tehtäviä.

Varaa keskusteluaika asiantuntijallemme.

Alla olevassa listauksessa näet seuraavien kahden viikon vapaat palaveriaikamme. Valitse siitä itsellesi sopivin aika niin pääsemme piakkoin aloittamaan tarkemman tutustumisen tilanteeseesi.

Varaa aika

Devolutionin IT-konsultointi tarjoaa apua seuraaviin osa-alueisiin:

DevOps

Tarvitsetko apua CI/CD putken rakentamiseen? Kaipaatko apua organisaatiosi DevOps-tilanteen kartoittamiseen? Vaiko jotain ihan muuta?

Oli tarpeesi mikä tahansa DevOpsiin liittyvä osa-alue – me autamme joka tapauksessa. Voit tutustua DevOps-aiheiselle alasivullemme tarkemmin tai vaihtoehtoisesti olla suoraan meihin yhteydessä ja kertoa tarpeestasi tarkemmin.

Sulautetut järjestelmät

Jos raudan ja softan yhteispeli kaipaa lisää älyä taikka tehoa niin olet tullut oikeaan paikkaan. Sulautetut järjestelmät ja muut ohjelmalliset ratkaisut, erityisesti teollisiin ympäristöihin toteutettuina, ovat ydinosaamistamme. Olemme työskennelleet viimeisen 10-vuoden aikana mm. Raute Oyj:n, Sandvikin sekä usean muun pörssiyhtiön sulautettuja järjestelmiä kehittämässä.

Testiautomaatio

Testiautomaation avulla yrityksesi säästää rahaa ja saat allokoitua arvokkaat resurssisi järkevämpään ja tuottavampaan työhön. Me olemme toteuttaneet erilaisia testiautomaatio- ja ohjelmistorobotiikan ratkaisuja erityisesti teollisuuteen sekä kaivosalalle. Kokemuksemme on kuitenkin osoittanut, että sellaista paikkaa ei olekkaan johon testiautomaatio ei toisi lisäarvoa.

Integraatiot ja API-rajapinnat

Ongelmia REST-rajapinnan kanssa? Tiedon tulisi liikkua saumattomasti eri järjestelmien välillä? CRM-järjestelmä pitäisi yhdistää Visman palveluihin? Me olemme rajapintojen ammattilaisia ja voimme auttaa myös sinua saavuttamaan toivomasi lopputuloksen. Voit tutustua integraatio-osaamiseemme itsenäisesti aiheitta käsittelevällä alasivullamme.

 

 

Web- ja pilvikehitys

Haluatko automatisoida yksinkertaisia, mutta manuaalista työtä vaativia asioita? Kaipaatko apua olemassa olevan ohjelmiston tuunaamisessa? Vaiko kokonaisen alustapalvelun rakentamisessa? Voimme auttaa sinua sekä lyhyempien (1-3kk kestävien) projektien että pidempien (yli 6kk kestävien) vaativampien tehtävien toteutuksessa.

Ulkoistettu projektipäällikkö

Muun IT-konsultoinnin ohella, tarjoamme myös kokonaisvaltaisen Project Manager as a Service -palvelun. Kokenut projektipäällikkömme voi auttaa sinua mm. vaativan järjestelmähankkeen suunnittelussa, läpiviennissä sekä etujesi valvonnassa projektin aikana.

IT-konsultointi ja sen ostaminen voi olla haastavaa ilman opasta

Tutustu ostajan oppaaseen

Ohjelmistokehityksen ostaminen on äärimmäisen haastava tehtävä ja usein lopputuote myös poikkeaa hyvinkin paljon siitä, miltä se alkuperäisessä suunnitelmassa näytti. Ostamisen helpottamiseksi päätimmekin rakentaa pikaoppaan ohjelmistokehityksen ostamisen tueksi.

Tutustu oppaaseen

Varaa alkukartoitus

(Jotta näkisit kalenterin, sinun tulee hyväksyä evästeet)


Minkälaiselle yritykselle IT-konsultointi sopii?

1.

Yritykset joilla ei ole omaa IT-osastoa

Saat kokeneen IT- ja ohjelmisto-osaajan auttamaan erilaisten, liiketoimintaasi tukevien järjestelmien käyttöönotossa. Tästä ei myöskään aiheudu ylimääräisiä palkkakustannuksissa, koska et joudu ottamaan uutta työntekijää omille palkkalistoillesi.

Tilanteesta ja tarpeesta riippuen, voimme tarjota joustavasti käyttöösi joko yksittäisen asiantuntijan tai tarvittaessa suuremmankin asiantuntijatiimin.

2.

Yritykset jotka haluavat kehittää IT-toimintojaan.

Monipuolista kokemusta omaavia koodareita ja IT-osaajia on nykyisellään todella vaikea löytää. Usein tilanne onkin se, että omassa organisaatiossa työskentelevien asiantuntijoiden osaaminen on hyvin kapeaa taikka he ovat jo korviaan myöten täynnä töitä.

Hyödyntämällä ulkopuolista IT-konsultia, yritykset saavat arvokasta kokemusta ja näkemystä oman organisaationsa ulkopuolelta. Tällä tavoin varmistetaan se, että omat it-toiminnot ovat varmasti markkinoiden vaatimalla tasolla ja ne tukevat liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tasolla.