Lixani x Devolution

ylläpitopalvelut ja jatkuva kehitystyö

Taustaa

Lixani on osa Helsingin pörssiin listattua Lemonsoft Oyj:tä. Yritys tarjoaa erilaisia sovelluksia mm. työajankirjauksien tekemistä sekä projektiseurantaa varten.

Devolution on tehnyt yhteistyötä Lixanin kanssa aina vuodesta 2020 alkaen.

Lähtötilanne

Lixani Oy:n tarjoaa asiakkailleen helppokäyttöisen Palkka-laskutuspalvelun. Se on aikanaan koodattu Python Djangon avulla ja vuosien varrella sitä on ollut kehittämässä useampi eri henkilö. 

Koska kehittäjiä on ollut useita, myös koodissa näkyy usean eri henkilön kädenjälki. Tämä on johtanut siihen tilanteeseen, että palvelun ylläpitoon sekä sen nykyaikaistamiseen on tarvittu apuja ja siinä vaiheessa myös Devolutionin asiantuntijat ovat astuneet kehään.

Ratkaisu

Devolution on auttanut Lixania siirtämään vanhat koodit nykyaikaiseen versiohallintaan, jota päivitetään AWS:n code pipelinen avulla. Samalla kun koodia on siirretty ylläpitoon, siihen on toteutettu myös pientä hienosäätöä, erinäisiä bugikorjauksia sekä monipuolista kehitystyötä ja uusia ominaisuuksia loppukäyttäjien tarpeiden pohjalta.

Yhteistyö on toiminut hyvin ja Lixani on halunnut, että Devolution vastaa myös sovelluksen ylläpidosta. Aktiivisen ylläpidon avulla, kykenemme vastaamaan loppukäyttäjiltä tuleviin kehitystoiveisiin hyvinkin nopealla aikataululla.

Hyödyt asiakkaalle

  • Selkeämpi lähdekoodi, jonka jatkokehitys hoituu jouhevasti nykyaikaisen ylläpidon eli CI/CD -putken avulla
  • Mahdollisuus reagoida nopeallakin aikataululla loppukäyttäjiltä tuleviin tukipyyntöihin