Projektin etenemisen seuranta luomassa luottamusta

Kehittelemämme ohjelmistokehitys prosessi on luotu ennen kaikkea kehittäjien näkökulmasta. Toinen kulmakivi on projektin etenemisen seuranta. Projektipäällikkönä haluan nähdä tarkalleen mitä on työnalla, tulossa työhön sekä pitääkö budjetti. Läpinäkyvyydellä luomme luottamusta ohjelmistotoimittajan ja asiaakkan välillä.

Meillä on tiukka periaate, että jokainen koodimuutos sulkee tehtävän. Samalla jokaisesta suljetusta tehtävästä maksamme kehittäjälle. Noudattamalla tätä yksinkertaista sääntöä, näemme paljonko olemme käyttäneet rahaa, minkä arvoisia ovat avoinna olevat tehtävät sekä kuinka paljon olemme arvioineet ominaisuuksien maksavan. Samaa periaatetta käytetään toki muissakin kehitysmalleissa, mutta prosessimme ja ohjelmistorobottiemme ansiosta olemme onnistuneet automatisoimaan laskelmat.

Kun luomme projektille budjetin, pilkomme ohjelmiston osat pienempiin kokonaisuuksiin. Näillä osakokonaisuuksilla, design taskeilla, on oma automaattisesti päivittyvä budjetti. Design taskien budjetti taas luo projektin budjetin. Jokainen suoritettu tehtävä on jonkin design taskin alla. Samalla kun tehtäviä avataan ja suljetaan, projektin budjetti tarkentuu ja epävarmuudet pienenevät. Design taskeilla on myös etenemistä kuvaavat tila liput, jotka kertovat onko ominaisuus hahmoteltu, kehityksessä, esijulkaistu tai tuotannossa.

Olemme luomassa asiakasnäkymää, jossa asiakkaamme hahomottaa projektin etenemisen. Näkymän avulla asiakkaamme pystyvät tutkimaan projektin etenemistä reaaliajassa päivittyvän näkymän avulla. Me uskomme läpinäkyvyyteen, koska luotamme itseemme.