Innovaatioseteli – 6000 € arvoinen yritystuki

Innovaatioseteli on Business Finlandin eli Suomen valtion tarjoama 6 000 € arvoinen yritystuki, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

Kyllä, luit oikein, 6 000 € ilmaista rahaa tuotekehitystä varten. Parhaimmillaan päätöksen voi myös saada niinkin nopeasti, kuin parissa päivässä, jos yhteistyökumppani osaa asiansa.

Jos haluat nopean käsittelyn hakemuksellesi, niin ole meihin yhteydessä ja autamme sinua muotoilemaan hakemuksesi vaadittuun muotoon.

Varaa ilmainen konsultaatio
Varaa ilmainen konsultaatio

Innovaatioseteli ja sen hakeminen

Innovaatioseteli haetaan Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Sinne kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen avulla eli joko pankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti tekstiviestillä.

Huomaa, että hakiessasi innovaatioseteliä, sinulla tulee olla riittävät oikeudet (organisaatiovaltuudet) sen tekemiseen. Mikäli oikeuksia ei ole, pyydä niitä sellaiselta henkilöltä, joka niitä yrityksessänne hallinnoi.

Kun olet päässyt palveluun sisään, valitse “tee uusi hakemus”. Tämän jälkeen sinulta kysytään yrityksesi perustietoja, kuten yrityksen tyyppiä (esim. startup) ja yrityksen y-tunnusta.

Perustietojen syöttämisen jälkeen pääset valitsemaan haluamasi rahoitusvaihtoehdon (tässä tapauksessa innovaatioseteli) sekä luomaan varsinaisen hakemuksen.

Kenelle innovaatioseteli on tarkoitettu?

Innovaatoseteli on tarkoitettu suomalaisille pk-yrityksille, joilla on sellainen tuote- tai palveluidea, jolla on kansainvälistä potentiaalia. Innovaatioseteli auttaa yritystä hankkimaan tarvittavia asiantuntijapalveluita, jotta idea saadaan lähemmäs kaupallistamista.

Avustuksen määrä on 6 000 € ja se maksetaan siinä vaiheessa, kun olet hyväksynyt ja maksanut valitsemasi palveluntuottajan tekemän työn. Eli sinun tulee siis itse maksaa lasku ensin ja sen jälkeen Business Finland tilittää sen sinulle.

Sama yritys voi saada innovatiosetelin ainoastaan yhden kerran. Jos olet siis jo aiemmin käyttänyt palvelua, et voi enää hakea sitä uudelleen.

Ota meihin yhteyttä

Jos haluat saada innovaatiosetelin mahdollisimman nopeasti, niin sovi ilmainen konsultaatio puhelimitse, sähköpostilla, lomakkeella tai suoraan meidän kalenterimme kautta. Olemme auttaneet asiakkaitamme toteuttamaan kymmeniä rahoitushakemuksia onnistuneesti ja voimme varmasti auttaa myös sinua.

Varaa ilmainen konsultaatio

Miten hyödyntää innovaatioseteli?

Innovaatioseteli on monipuolinen rahoitusväline, jota voi hyödyntää mm. seuraavien toimenpiteiden osalta:

 • Teknologiakartoituksen toteuttaminen
 • Sovelluksen prototyypin toteuttaminen
 • Idean konseptointi ja palvelumuotoilu
 • Digitaalisen tuotteen tai palvelun suunnittelu
 • Strategiatyö
 • Markkinatutkimuksen toteuttaminen
 • Arviointi ja testaus

Mihin innovaatioseteliä ei voi hyödyntää?

Innovaatiosetelin hyödyntämisessä on muutamia rajoituksia ja et voi hyödyntää sitä:

 • Olemassa olevan tuotteen kehitykseen
 • Palkkakustannuksiin tai matkoihin
 • Normaalin liiketoimintasi kehittämiseen
 • Kouluttamiseen ja koulutuksiin
 • De minimis -tuen ulkopuolelle rajattujen toimialojen ja toimintojen kehittäminen (maatalouden alkutuotanto, kalastus, vesiviljely)